#1 hüllő termékforgalmazó a világon


Rólunk

 

Történetünk: több mint 30 év innováció

1977 – A 19 éves Gary Bagnall és egyetemi barátja, Mark Lemke beindítja hüllőkkel foglalkozó vállalatát egy garázsban. A Costa Mesa-ban, Kaliforniában található cég az „In Cold Blood” („Hidegvérrel”) nevet kapja.

1978 – Gary beveszi a csapatba Lloyd Lemkét, aki rutinos siklótenyésztő. A vállalat nevét „Orange County Zoological”-ra változtatják.

1979 – Gary beindítja a California Zoological Supply-t („Cal Zoo”), és elutazik Hondurasba, Egyiptomba, Sierra Leonéba, Ghánába, Nigériába és Nyugat-Szamoába, hüllőket keresni. A Cal Zoo volt az első észak-amerikai cég, amely Uromastyx aegyptust-t, candoiát, és az első négy albínó kolumbiai vörösfarkú boát behozta az országba. Ma a Cal Zoo által eladott hüllők és kétéltűek több mint 50%-a fogságban kelt ki, amerikai magántenyésztőknél. A Cal Zoo mára Tyrone Dillon tulajdonában van.

1984 – A Zoo Med megnyitja kapuit, kínálatában mindössze egyetlen termékkel, a „ReptiVite”-tal, melyet egy kémikus és egy állatkerti gondozó fejleszt ki, hogy segítsék a helyi állatkertet felvenni a harcot a teknősállományt megtizedelő kalciumhiányból fakadó megbetegedésekkel.

1993 – A Zoo Med legnagyobb eredményének éve. Kifejlesztették és legyártották az első UVB lámpát hüllőknek. A lámpa segítségével, valamint a megfelelő hőmérséklet és táplálék biztosításával lehetővé vált a hal- és hüllőtartók számára, hogy nagyobb odafigyelést igénylő állatokat is tarthassanak (pl. kaméleonokat). A lámpa használatának másik előnye az, hogy elkerülhetővé, illetve visszafordíthatóvá vált az anyagcsere-problémából fakadó csontbetegség a hüllők és teknősök mindegyik fajtájánál. Becsléseink szerint hozzájárulásunk az UVB hüllő-lámpák kifejlesztéséhez több százezer fogságban született hüllő korai halálát akadályozta meg.

1993 CANNED FOODS -Dobozos ételek – A Zoo Med bemutatta az első „dobozos” hüllőtápot olyan új hozzávalókkal, mint például az optunia kaktusz.

1993 REPTIBARK® – A Zoo Med bemutatta az első, fa felhasználásával készült terráriumokban használható aljzatot. A cég kifejleszti a  Reptibark®–nál a „triple cleansing” (hármas tisztítás) rendszerét, hogy eltávolítsák a port és a nemkívánatos részecskéket. Az állatok biztonságát és egészségét szem előtt tartva a Zoo Med nem készít olyan aljzatot, amely dióhéjat vagy illatos fát (pl. fenyőt, cédrust vagy eukaliptuszt) tartalmaz.

1994 NAPOZÓ- ÉS HŐLÁMPÁK – A Zoo Med bemutatja a Repti Basking és a Repti Infrared spotlámpákat. Mindkettőt Európában készítették; a napozólámpa egy  Szabadalmaztatott dupla reflektorrendszerrel működik, míg az infravörös lámpa valódi vörös üveg felhasználásával készül (nem festékkel).

1995 TERMÉSZETES LEGUÁNTÁP – A Zoo Med válik az első (és egyetlen) céggé, amely 100%-ban természetes hüllőtápot készít, minden mesterséges tartósítószertől, színezéktől és ízfokozótól mentesen. A Zoo Med által kifejlesztett tápok az állatok természetes környezetében fogyasztott táplálékán alapulva készülnek,így sokkal táplálóbbak, mint a színezett kukorica pelletek!

1996 MITE OFF – „Atka el!” A Zoo Med bemutatja a „Mite Off”-ot, amely egy nem mérgező, biológiailag lebomló, elektromos töltéssel stabilizált kolloid. A „Mite Off” 100%-ig toxin-mentes, így biztonsággal alkalmazható újonnan kikelt kígyóknál is. A Zoo Med felhívja a figyelmet arra, hogy a termék regisztráció mentességet kapott az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökségtől (US-EPA), a FIFRA 25(b) alapján, amint az a 40CFR rész 152.25 részben olvasható.

1997  REPTISAFE® VÍZKONDICIONÁLÓ – A Zoo Med kifejleszti az első hüllőknek szánt vízkondicionálóját, amely azonnal eltávolítja a vízből a klorint, a klóramint és az ammóniát. A ReptiSafe® mindezek mellett gondoskodik az állatok vízháztartásának megóvásáról úgy, hogy a szükséges elektrolitok biztosításával megóvja őket a kiszáradástól.

1999 CAN O – A Zoo Med bemutatja a sorban első „főtt rovar-konzervet,” a Can O-t, mely hernyó, tücsök, szöcske és csiga felhasználásával készült változatokban található meg. Ez a sor egészül ki az új garnélás változattal. A rovarok kitinváza a főzés által megpuhul, és így könnyebben megemészthetővé válik.

2002 REPTI HALOGEN – A Zoo Med bemutatja az első halogénlámpáját, mely speciálisan hüllők számára lett kifejlesztve. A halogén technológia megnöveli az égő élettartamát, és a tiszta fehér fényben a hüllők színe gyönyörűen érvényesül.

2003 Jelentős év a Zoo Med történetében, hiszen 3, exkluzív, szabadalmaztatott terméket mutattak be:

HABBA MIST® – Beállítható permetezőrendszer terráriumokba, kalitkákba, madárházakba vagy belső kertekbe. Kültérben és beltérben is használható, hordozható, hiszen elemről és AC adapterrel és működtethető. A Habba Mist® 4-féle beállítás alapján különböző időközönként permetez, és 4-féle beállítási lehetőség van a permetezés időtartamára vonatkozóan is. Kiválóan alkalmazható minden olyan állatnál, mely kedveli a magas páratartalmat.

TURTLE DOCK® – Az első „teknős-stég,” (azaz sütkérező), amely különleges szintező rendszerrel rendelkezik, és így automatikusan igazodik a vízmagassághoz. A Turtle Dock® „kötelező kellék” a víziteknős-tartók számára.

BUGNAPPER® – Automatikus rovarcsapda, amely valóban könnyűvé teszi számodra, hogy élő rovarokat fogj a hüllőid és halaid számára! A Bugnapper® repülő rovarokat is megfog, pl. molylepkéket, bogarakat, szúnyogokat, legyeket, stb., és állítható bogárfogó tartállyal rendelkezik, különböző méretű bogarak csapdába ejtésére is alkalmassá teszi.

2003 VITA-SAND® – Nem a Zoo Med volt az első cég, amely kalciumos aljzatot készített, de a vállalat hozzáállása garantálja, hogy a termék

1. Természetes – mentes minden mesterséges színtől vagy fakulásgátlótól. Az állatok egészsége és kényelme érdekében a Zoo Med sosem fog festéket használni az aljzatok színezésére, hiszen előfordulhat, hogy azt az állatok véletlenül lenyelik. Ehelyett természetes, fogyasztásra is alkalmas vasoxid színezőanyagot használunk, melyet vitaminokkal is feldúsítunk.

2. Biztonságos – a Vita-Sand® kiváló minőségű aljzata finom szemcsékből áll, így csökken az esélye annak, hogy lerakódjon a hüllők tápcsatornájában.

A Zoo Med Vita-Sand® 6 természetes színben kapható.

2005-2006 FLOATING TURTLE LOG® ÉS FLOATING AQUARIUM LOG (Szabadalmaztatott termékek) – A Zoo Med Lebegő Teknős-rönk és akvárium-rönk voltak az első termékek a piacon, amelyeket kifejezetten azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy lehetővé tegye az interaktív játékot a teknősökkel. Ez a természetesnek tűnő „farönk” a víz felszínén úszva biztosít búvóhelyet, alvóhelyet vagy fészket a teknősöknek. A teteje pedig kiválóan alkalmas arra, hogy a teknősök ott sütkérezzenek.

2007 A ZOO MED 30. SZÜLETÉSNAPJA! – A Zoo Med szeretne köszönetet mondani több ezer vásárlójának, akik napi szinten használják termékit. „Cégünk tagjai között számos hobbi terrarista biológus és mérnök található, akik élvezik azt, hogy ők készítik a legjobb hüllőknek szánt termékeket a piacon!”

A Zoo Med Laboratórium lelkesen készíti elő a terrarisztika jövőjét!
Óvd a hüllőidet!

Zoo Med Europe
Copyright © 2024 All Rights Reservedsite by Keresőguru