#1 hüllő termékforgalmazó a világon


ReptiSun® 10.0 Mini Kompakt fluoreszcens izzó


Jellemzők:

Ez a lámpaizzó UVB- és UVA-sugárzást, valamint “látható fényt” biztosít a hüllője számára:

UVB: A hüllőknek szükségük van UVB sugárzásra, hogy szervezetük elő tudja állítani a D-vitamint és hasznosítani a kalciumot. UVB fény nélkül a hüllők metabolikus csontbetegséget kaphatnak akár 6 hónap alatt. Ez a lámpa, kiegészítve a megfelelő hőmérséklet biztosításával, lehetővé teszi, hogy a hüllő szervezete elő tudja állítani a D-vitamint és fel tudja dolgozni a táplálékában található kalciumot .

UVA: A hüllők és kétéltűek szeme olyan dolgokat is érzékel, amit az emberi szem nem. Az UVA része annak színskálának, amely a hüllők érzékelési tartományába esik. Az UVA-sugárzás segít megnövelni az aktivitásukat, étvágyukat és szaporodó kedvüket. UVA nélkül a hüllők tulajdonképpen színvakok.

A lámpa elhelyezése: Ez a lámpa jótékony hatású UVB sugárzást bocsájt ki az égő kb. 90 cm-es hatósugarában. Az üveg és a műanyag kiszűri az UVB-t, így egyiket sem szabad a lámpa és a hüllő közé tenni. A finomabb hálók az UVB-sugárzás kb. 50%-át szűri ki, így ezt is érdemes figyelembe venni a lámpa elhelyezésénél. A T5 HO ReptiSun 10.0 a sivatagi hüllők számára lett kifejlesztve, melyek kb. 40-90 cm magas terráriumban vannak elhelyezve. A lámpa mindig minimum 15 cm-re legyen az állattól.

Mikor kell cserélni? Ez a lámpa akár 12 hónapon át biztosíthatja hüllője számára a létfontosságú UVB fényt, napi 10-12 óra használat esetén. Jegyezze fel a használatbavétel kezdetét, majd 12 hónap után cserélje ki a lámpát. Használja a Zoo Med UVB Emlékeztető online alkalmazását, melyet a www.zoomed.com weboldalon érhet el (angol nyelven).

 


További információ:
Termékkód: FS-C10ME
Teljesítmény: 13W
AZ IZZÓ HIGANYT TARTALMAZ
Gondoskodjon a hulladék megfelelő ártalmatlanításáról!

 

 

GyIK

Ez az izzó bocsát ki hőt?
Nem, ez az izzó UVA-t és UVB-t bocsát ki hő nélkül.
 
Milyen gyakran kell cserélni az izzót?
Ez a lámpa 12 hónapon keresztül gondoskodik a megfelelő UVB-mennyiségről, így évente egyszer kell cserélni.
 
Mit tegyek a kiégett izzóval?
Érdeklődjön a helyi illetékesnél, illetve a környezetvédelmi szerveknél!
Zoo Med Europe
Copyright © 2024 All Rights Reservedsite by Keresőguru